02/01/2010

CEES NOOTEBOOM

 Een half millennium na de ondergang van het Romeinse Rijk begon de renaissance. In de turbulente wereld waarin ik geleefd heb, oorlog, koude oorlog, atoomdreiging, dekolonisatie, is er altijd een constante geweest, de erfenis van mijn gymnasiumjaren, de verhalen die mijn leven hebben begeleid. Dat dat voor de meeste van mijn tijdgenoten niet geldt, weet ik en begrijp ik. Als ik zeg dat hun leven door die erfenis verrijkt zou worden, zijn het woorden in de wind. Maar dan heb ik ze tenminste gezegd.

Cees Nooteboom, toespraak bij de overhandiging van de Prijs der Nederlandse Letteren, december 2009

« Voltaire | Hoofdmenu | Ik was, dus ik ben »

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341d21ea53ef0120a79b2a14970b

Listed below are links to weblogs that reference CEES NOOTEBOOM:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.